Bonomi Koffie

Bonomi Koffie
Milanees Meesterschap Sinds 1886

Het verhaal van Bonomi Koffie begint in 1886 in het hart van Milaan. Federico Bonomi, oorspronkelijk eigenaar van een kruidenierswinkel, opende zijn eigen koffiebranderij in de Conca del Naviglio. Zijn ongeëvenaarde vaardigheid in het verwerken en mengen van koffie werd direct opgemerkt en gewaardeerd in de hele stad.

Groei en Focus op de Horeca

In de eerste decennia van de 20e eeuw groeide de vraag naar de sterke en karakteristieke smaak van Bonomi koffie exponentieel. Het bedrijf breidde zijn horizon uit, bevoorraadde een groeiend aantal winkels en bracht de koffie naar de populaire bars van Milaan.

Snel inspelend op de groeiende markt, creëerde Federico Bonomi nieuwe melanges speciaal voor de BAR-sector en ontwikkelde hij een ad hoc verkoopstructuur. Kort daarna veroverde het bedrijf ook de HoReCa-markt (Hotel-Restaurant-Café) met specifieke blends en een gerichte aanpak.

Bonomi staat daarmee al meer dan een eeuw synoniem voor Milanees kwaliteitskoffie voor zowel de detailhandel als de professionele markt.