Mokamo

In de zestiger jaren richtte Merlin Oddene het bedrijf Brao Caffé op, tot die tijd werkte hij als vertegenwoordiger in de koffiebranche.
Aanvankelijk begon hij met twee brandingen, de Brao Caffé Gold (Oro) en de Silver (Argento), echter na verloop van tijd kwam er uitbreiding in het assortiment. Er kwam zelfs uitbreiding van het aantal merknamen. Tegenwoordig heet het bedrijf Mokamo, genoemd naar hun jongste merk.

Ondanks dat Mokamo inmiddels 3 merken voert is dat niet ten koste gegaan van de kwaliteit, vandaar dat wij ook alledrie de merken voeren.

In totaal zijn er drie brandingen gecertificeerd door de "Triveneto Torrefattori di Caffè", een vereniging van kwaliteitsroosterijen uit de Trivento streek.
Mokamo Dolce, Brao Caffé Oro en Mrs. Rose dragen allemaal het “Certificazione Espresso Italiano di Qualità”

Brao Caffé
De blends van Brao Caffé hebben allemaal een bijzonder laag cafeïnegehalte, variërend van 1,39% tot 1,50%. De smaak gaat van mild naar sterk, een prachtige productlijn.

Mokamo
De jongste productlijn bestaat uit een sterke en een milde blend, in een moderne verpakking.

Mrs Rose
Dit merk wordt gezien als het paradepaardje van Mokamo. Tevens is Mrs Rose de enige blend van deze Italiaanse roosterij die voor 100% uit Arabica koffiebonen bestaat.

Mokamo Dolce

Mokamo Dolce koffiebonen
Mokamo Dolce koffiebonen

Mokamo Dolce is een milde branding, met een prachtige lichte cremalaag en een zachte kruidige afdronk. Deze espressokoffie is het derde product van de Mokamo firma wat het "Certificate of Quality" draagt.

Mokamo Dolce koffiebonen is een blend met 90% Arabicabonen afkomstig uit Midden- en Zuid-Amerika. De 10% Robusta's in deze Espresso komen uit India en zorgen voor de kracht. Deze espressobonen dragen het "Certificate of Quality" van de "Triveneto Torrefattori di Caffè". De "Triveneto Torrefattori di Caffè" is een vereniging van kwaliteitsroosterijen uit de Trivento streek, die elke 2 jaar een uitgebreide keuring uitvoert.De Italiaanse Espresso's die in aanmerking komen voor een keurmerk mogen niet meer dan 10% Robusta in hun blend hebben. Naast deze Mokamo Dolce zijn er 2 andere brandingen van Mokamo SRL gecertificeerd: Mrs. Rose Caffé en Brao Caffé Oro.

bestellen

Mokamo Forte

Mokamo Forte koffiebonen
Mokamo Forte koffiebonen

Mokamo Forte koffiebonen is een sterke espressoblend met een donkere crema en een chocolade nasmaak. Deze espressobonen zijn ideaal voor een Cappuccino of Latte Macchiato.

Mokamo Forte koffiebonen is een blend met 70% Arabicabonen afkomstig uit Midden- en Zuid-Amerika die apart worden geroosterd. De 30% Indiase Robustabonen in deze Italiaanse Espresso geven het melange zijn kracht.

bestellen