Brao Caffé

In de zestiger jaren richtte Merlin Oddene het bedrijf Brao Caffé op, tot die tijd werkte hij als vertegenwoordiger in de koffiebranche.
Aanvankelijk begon hij met twee brandingen, de Brao Caffé Gold (Oro) en de Silver (Argento), echter na verloop van tijd kwam er uitbreiding in het assortiment. Er kwam zelfs uitbreiding van het aantal merknamen. Tegenwoordig heet het bedrijf Mokamo, genoemd naar hun jongste merk.

Ondanks dat Mokamo inmiddels 3 merken voert is dat niet ten koste gegaan van de kwaliteit, vandaar dat wij ook alledrie de merken voeren.

In totaal zijn er drie brandingen gecertificeerd door de "Triveneto Torrefattori di Caffè", een vereniging van kwaliteitsroosterijen uit de Trivento streek.
Mokamo Dolce, Brao Caffé Oro en Mrs. Rose dragen allemaal het “Certificazione Espresso Italiano di Qualità”

Brao Caffé
De blends van Brao Caffé hebben allemaal een bijzonder laag cafeïnegehalte, variërend van 1,39% tot 1,50%. De smaak gaat van mild naar sterk, een prachtige productlijn.

Mokamo
De jongste productlijn bestaat uit een sterke en een milde blend, in een moderne verpakking.

Mrs Rose
Dit merk wordt gezien als het paradepaardje van Mokamo. Tevens is Mrs Rose de enige blend van deze Italiaanse roosterij die voor 100% uit Arabica koffiebonen bestaat.

Brao Caffé Gold

Brao caffe gold koffiebonen
Brao caffe gold koffiebonen

Brao Caffé Gold (Oro) koffiebonen is een milde espresso branding met een fluweelzachte smaak en prachtige cremalaag, de topper van Brao Caffé. Deze koffiebonen dragen het "Certificate of Quality" van de "Triveneto Torrefattori di Caffè".

De "Triveneto Torrefattori di Caffè" is een vereniging van kwaliteitsroosterijen uit de Trivento streek, die elke 2 jaar een uitgebreide keuring uitvoert. Koffie's die in aanmerking komen voor een keurmerk mogen niet meer dan 10% Robusta bonen in hun blend hebben. De cacao achtige smaak van deze Brao Gold koffie blijft lang hangen en zelfs met een espresso, heb je niet het gevoel dat je water moet drinken omdat je mond droog wordt.

Brao Caffé Silver

Brao caffe silver koffiebonen
Brao caffe silver koffiebonen

Brao Caffé Silver (Argento) koffiebonen is een milde branding met net dat beetje extra pit, fantastisch voor de cappuccino. Een heerlijke zoete chocoladesmaak, een echte koffie voor in de ochtend.

Met deze branding heeft het moederbedrijf Mokamo een espresso in huis die zowel mild als matig sterk te noemen is. De koffie is zoetig maar wordt niet weeïg, een branding die door velen als prettig wordt ervaren. Deze Brao Caffé Argento komt helaas niet in aanmerking voor een certificaat zoals de Oro-blend, dit doordat er 15% Robusta koffiebonen wordt gebruikt. Als ze de limiet bij "Triveneto Torrefattori di Caffè" aanpassen zijn wij bij C2CU ervan overtuigd dat dit zeker een goede kandidaat voor een keurmerk is.

Brao Caffé Green

Brao Caffé Green koffiebonen
Brao Caffé Green koffiebonen

Brao Caffé Green koffiebonen is een matig sterke koffie met een nootachtige smaak en een mooie cremalaag. Een allrounder die gewoonweg goed is voor alle koffievarianten.

Deze Brao Caffé Green is heel prettig voor een volautomaat. De koffie heeft net wat meer body dan de Gold en Silver, en is iets zuurder wat de smaak niet benadeelt. Je krijgt zeker geen wrange nasmaak, de koffie blijft zacht, zelfs bij een espresso.

Brao Caffé Orange

 Brao Caffé Orange koffiebonen
Brao Caffé Orange koffiebonen

Brao Caffé Orange koffiebonen is een sterke blend die fantastisch is voor een cappuccino of een latte macchiato. Ondanks dat de branding 50% Robusta bevat is het een zachte koffie.

De Brao Caffé Orange is een krachtige espresso met een laag cafeïnegehalte, een Italiaanse koffie die u zal verrassen. Met deze Brao Caffé Orange heeft men een sterke blend gecreëerd die de productlijn compleet maakt zonder kwaliteit in te leveren.